Saté van varkenshaas - 4 personen 

 

Benodigheden: 

 

  • Verse varkenshaas 800 gram

  • 25gram Pork Powder

  • 1 borrelglaasje zoute Ketjap Manis

  • 1 borrelglaasje zoete soja

  • 2 knoflook tenen

 

Bereidingswijze:

 

Meng de ingrediënten in een kom en voeg de klein gesneden varkenshaas toe. 

Kneed deze lekker door elkaar zodat de marinade overal komt, dek vervolgens de kom af en zet deze 24u in de koelkast. 

Rijg daarna de spiezen met de stukken gemarineerde varkenshaas.

Richt je bbq in op hot and fast, leg de spiezen op je rooster en grill deze totdat ze mooi kleuren, draai ze dan om en grill de andere kant van de spiezen.

Smeer ondertussen de reeds gegrilde zijde in met de overgebleven marinade.

 

Om het gerecht af te maken kunt u er wat sesam zaadjes overheen strooien, een lepel satésaus en wat kroepoek chipjes ernaast serveren.

 

Smullen maar!!